Siyasal kampanyalarda kişilerarası iletişim yöntemi olan “yüz yüze oy toplama (door to door canvassing)” ve seçmen üzerindeki etkisi : AKP örneği - Erer, Şakire Meltem (My University, 2012)
yasal Kampanyalar, Kişilerarası İletişim, Yüz- Yüze Oy Toplama ÖZET SİYASAL KAMPANYALARDA KİŞİLERARASI İLETİŞİM YÖNTEMİ OLAN “YÜZ YÜZE OY TOPLAMA (DOOR TO DOOR CANVASSING)” VE SEÇMEN ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: AKP ÖRNEĞİ Son yıllarda, siyasal kampanyaların, hem ülkemizde hem de farklı ülkelerde uygulanış yöntem ve teknikleri bakımından “bireysel temas” anlayışına önem verdiğini görmekteyiz. Kişilerarası iletişim bilimi, bireysel etkileşimlerin siyasal kampanya iletişim sürecinde çeşitli yöntemlerle uygulanarak siyasal kampanyaların başarıya ulaşmasında etkili olmaktadır. Bu çalışmada ülkemizde siyasal kampanya iletişim sürecinde bir kişilerarası iletişim yöntemi olan “yüz yüze oy toplama” yönteminin uygulanışı ve seçmen üzerindeki etkisi anlatılmaya çalışılmıştır. Örnek olay olarak AKP’nin “yüz yüze oy toplama” uygulamaları incelenmiş ve seçmen üzerinde hem katılımı arttırmada hem de seçmen bağlılığını korumada oldukça etkili bir yöntem olduğu görüşü saptanmıştır. Political Campaigns, Interpersonal Communication, Face to Face Vote Request

“FACE TO FACE VOTE REQUEST (DOOR TO DOOR CANVASSING)” WHICH IS A METHOD OF INTERPERSONAL COMMUNİCATİON İN POLITICAL CAMPAİGNS AND ITS EFFECT ON VOTER : AKP CASE In the recent years, political campaigns both in other countries and in our country are focusing on “personal contact” by using methodological and technical practices. Interpersonal Communication as a science puts emphasis on “personal contact” issue in the process of political campaign communication in order to make a political campaign successfull. In this thesis, in our country, the usagae of “face to face vote reauest” which is a method of interpersonal communicatıon and its effect on voter has been examined. As a case study, AKP’s practices of “face to face vote reauest” method and its effect on voter has been searched and it is found that the method is effectig the voter in the terms of participation and dependency.
Keywords: Partiler,Siyasi; Seçim Kampanyaları; Siyasal Bilimler; Siyaset ve Yönetim_Reklam