Aresearch on the effect of method study on production volume and assembly line effeciency - (:unkn) unknown (My University, 2014)
İş etüdünün iki temel bileşeninden biri olan metot analizi, özellikle mevcut işgücü ve makinelerle, herhangi bir yatırıma ihtiyaç duyulmaksızın daha verimli üretimin gerçekleştirilebilmesi için uygulanan en etkili yöntemlerden birisidir. Bu çalışmada bluz dikim bandında gerçekleştirilen operasyonlar eleştirel bir gözle incelenmiş ve 4 operasyon üzerinde yapılan metot analizi çalışmalarının sonuçları verilmiştir. Daha sonra mevcut durumdaki operasyon süreleri ile metot analizi çalışmaları sonucunda elde edilen operasyon süreleri dikkate alınarak Konum Ağırlık Yöntemi ile montaj hattı dengelemesi yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı, metot analizinin üretim hacmi ve montaj hattı verimliliği üzerine etkisini incelemek ve metot analizi çalışmalarının önemine vurgu yapmaktır.

Method study which is one of the two basic elements of work study is the most effective methods that are used to produce more effectively with current machines and labor without any need for investment. In this research, the operations in blouse sewing line are analyzed critically and the results of method study which is applied on four operations are investigated. Following that, assembly line balancing is conducted by using Ranked Positional Weight Method considering operation durations which are obtained from method study and current operation times. The aim of this research is to analyze the effects of method study on production volume and assembly line efficiency and to indicate the importance of method studies.
Metot analizinin üretim hacmi ve montaj hattı verimliliğine etkisinin araştırılması
Keywords: Malzeme Bilimleri, Tekstil