Üniversiteye giriş sınavına hazırlanma sürecinin öğrencilerin matematik öğrenmeleri üzerine olumsuz yansımaları - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu araştırmanın amacı, üniversiteye giriş sınavına hazırlanma sürecinin 9. sınıf öğrencilerinin fonksiyonlar konusuyla ilgili sorulardaki çözüm yolları ve hataları üzerine olumsuz yansımasını ortaya koymaktır. Bunu yapabilmek için üç farklı lisenin 9. sınıflarında okuyan 229 öğrenciye fonksiyonlar konusuyla ilgili açık uçlu sorulardan oluşan bir yazılı soru kâğıdı dağıtılmıştır. Bu makale çerçevesinde sadece, cebirsel olarak tanımlanmış bir fonksiyonun tersini bulmayı gerektiren bir soruya verilen cevapların analizinin sonuçlarına yer verilecektir. Araştırmanın sonuçlarına göre, üniversiteye hazırlanma sürecinin öğrencilerin matematik öğrenmeleri üzerinde olumsuz etkileri vardır. Bu bağlamda, sınava hazırlanma kaygısının yüksek olduğu liselerde, öğrenci çözüm yolları ve hataları matematiksel olarak oldukça sınırlı ve sadece ezberlenen kural ya da algoritmanın unutulmasına dayanmaktadır.

The purpose of this study is to investigate negative effects of preparation process of the university entrance exam on students’ solution processes and mistakes related to the function concept. To this end, a questionnaire related to the concept of function was administered to 229 students from first class of three different high schools. In this paper, only results of the analysis of the question required to determine the inverse of a function defined algebraically are presented. The results of this study have shown that preparation process of the entrance exam has negative influences on student learning in mathematics. Their procedures were based only on remembering a memorized algorithm or rule and thus their mistakes were mathematically very poor.
Negative reflections of preparation process to the university entrance exam on students' mathematics learning
Keywords: Matematik; Eğitim, Eğitim Araştırmaları