2008 krizinin Avrupa Birliği ülkelerine etkisi ve krizleri önlemeye yönelik geliştirilen mekanizmalar - TURGAN, ERDEM (My University, 2013)
2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayıp kısa sürede dünya çapında küresel bir hal alan finansal krizin Avrupa Birliği’ndeki yansıması diğer ülkelere göre farklı olmuştur. Bu yüzden krizle birlikte Birlik içinde krize karşı alınan önlemler ve sonrasında kullanılacak mekanizmalar tartışılmaya başlanmıştır. Birlik içindeki mevcut sorunlar yaşanan finansal krizle biraraya gelince daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkmıştır. Kurulan çeşitli mekanizmalar yoluyla etkiler en aza indirilmeye çalışılmıştır. Bu çalışmada önce ABD’de başlayan ve sonrasında dünya ölçeğine yayılan krizin Avrupa Birliği sınırları içindeki yansımasının hangi başlıklar altında ortaya çıktığı, ülkelerde ne gibi sonuçlara yol açtığı gibi konular ele alınacaktır. Daha sonra ise bu sürecin bir daha yaşanmaması amacıyla Avrupa Birliği ülkelerinin alacağı koruma, denetim, gözetim ve önleme mekanizmalarının neler olabileceği konusunda bilgiler verilecektir.

As soon as the United States, starting in 2008 across the world in a state of the global financial crisis, the reflection of the other countries in the European Union has been different. Therefore, the measures taken against the crisis and after the crisis in the Union has been discussed mechanisms to be used. When it comes to the current problems within the Union together more negative consequences of the financial crisis emerged. Through a variety of mechanisms were established to minimize impacts. In this study, the scale of the world spread before and after the crisis began in the United States within the boundaries of the European Union under the headings which occurs reflection, what countries will covertopics such as negative results. Later on, this process will take a more European Union countries in order to avoid the protection, control, monitoring and prevention mechanisms will be given information about what could be.
The impact of 2008 crisis on european union countries and mechanisms for the prevention of crisis
Keywords: Avrupa Birliği; finansal kriz; mali yardım; çözüm mekanizmaları; European Union; financial crisis; financial support; solution mechanisms