İnsana Yakışır İş Açığı: Çalışan Yoksulluğu Açısından Bir_x000D_ Değerlendirme - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Günümüzde hem gelişmiş ülkelerin hem de gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı en temel sorunlardanbiri çalışan yoksulluğudur. Nitekim bireylerin istihdam edilmelerine rağmen, elde edilen ücret düzeyiyoksulluktan kurtulmak için yeterli olmamaktadır. Diğer taraftan güvencenin ve korumanın yetersiz olduğu yada hiç olmadığı işler yaygın olarak bulunmaktadır. Bu kapsamda, çalışan yoksulluğu, işsizlik ve güvencesizlikgibi sorunların hissedilmesi ile birlikte insana yakışır iş kavramı gündeme gelmiştir. Bu çalışma, dünyadaişe insana yakışır olma özelliği kazandıran niteliklerin bulunmadığı işleri ifade eden, insana yakışır iş açığıkavramını ve bu kavramın bir göstergesi olarak çalışan yoksulluğu sorununu konu edinmiştir. Çalışmada,insana yakışır olmayan işler ile çalışanların yoksullaşması arasındaki ilişkiyi ifade edebilmek ve çalışanyoksulluğu ile mücadelede, insana yakışır iş yaklaşımının önemli olduğuna konusuna dikkat çekebilmekamaçlanmıştır.Çalışan yoksulluğu gelişmiş ülkelerde de bulunmakla birlikte, önemli ölçüde gelişmekte olan ülkelerdeyaygınlaşmaktadır. Özellikle Sahra Altı Afrika ve Güney Asya bölgesinde aşırı ve/veya ılımlı/orta çalışanyoksulluğu önemli bir sorun olarak dikkat çekmektedir. Bu kapsamda çalışan yoksulluğu ile kısmi sürelive geçici çalışma kapsamında çalışma arasında pozitif bir ilişkinin bulunduğu, ayrıca savunmasız istihdamkategorisinde çalışanların yoksullaşma risklerinin daha yüksek olduğu tespit edilmiştir

Working poverty is one of the main problems facing both developed and developing countries_x000D_ today. As a matter of fact, while some individuals are employed, the level of wages obtained is not_x000D_ sufficient to avoid poverty. Moreover, there are widespread jobs where security and protection_x000D_ are insufficient or absent. In this context, decent work has come to the agenda with the effect on_x000D_ working poverty and other problems. This study focuses on the concept of decent work deficit,_x000D_ which refers to jobs in which there are no qualifications to assess them as decent work, and the_x000D_ problem of working poverty as an indicator of this concept. In the study, it was aimed to express_x000D_ the relationship between decent work deficits and the impoverishment of employees and to draw_x000D_ attention to the importance of the decent work approach in the fight against working poverty._x000D_ While working poverty is found in developed countries, it is becoming even more widespread_x000D_ in developing countries as well. Excessive and/or medium/moderate working poverty in SubSaharan Africa and South Asia region in particular is attracting attention as an important issue. In_x000D_ this context, it is determined that there is a positive relationship between working poverty and_x000D_ working within the scope of part-time and temporary employment contracts and as well as the_x000D_ fact that the risks of impoverishment of those working in the vulnerable employment category_x000D_ are higher.
Decent Work Deficit: An Evaluation in Terms of Working Poverty