Türkiye'deki başlıca sermaye piyasası araçları ve bu araçların 2001-2008 arası getiri analizi - Sümer, Emrah (My University, 2009)
Bu tez çalışmasında sabit getirili menkul kıymetlerden devlet tahvili, değişken getirili menkul kıymetlerin başında gelen hisse senedinin getiri analizi yapılmıştır. Buna göre, yapılan analiz makroekonomik göstergeler, konjonktürel olaylar ve dış kaynaklı gelişmelere bağlı olarak değerlendirilmiştir. Özellikle hisse senedi piyasasında kriz dönemlerinde endekste ciddi artışlar yaşanırken, bunu takip eden yılda önemli miktarda düşüşler gözlemlenmektedir. Bununla birlikte krizin piyasalara yansımasının ardından tahvil piyasasında yatırım yapmanın hisse senedi piyasasına göre daha karlı olduğu görülmektedir. Bu hipotez çerçevesinde Türkiye’de 2001-2008 yıllarına ait veriler alınarak analiz yapılmıştır. tahvil, hisse senedi, borsa, kriz, endeks

In this thesis, risks return analysis will be examined by assessing goverment bonds from fixed-income security (FIS) and share certificates from variable yield securities. Accordingly macro economics indicators, business cycles and external effects will be some influences on the analysis. Expecially, whereas remarkable increases are observed in the period of depression, in the following year sharp decreases are seen in the stocks markets. Nonetheless after the crisis reflects its effects to the markets, making an invesment in bond market more profitable than share markets. As part of this hypothesis, the analysis will be done basing on the datas between 2001-2008 in Turkey Key Words: Bond, share, stock market, crisis, index
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Sermaye Piyasaları