Elektronik ticarette toplam kalite yönetimi ve bir uygulama - Ünal, Serdar (My University, 2006)
Günümüz dünyasında hızlı bir değişim yaşanmakta ve bundan tüm insanlar ve işletmeler az veya çok etkilenmektedirler. Rekabet artmakta, tüketicilerin istek ve beklentileri değişmektedir. Kalite, müşteri memnuniyeti, hız işletmeler için en önemli kavramlar haline gelmiştir. Teknolojinin gelişimiyle bir çok iş sürecide değişmiştir. İşletmeler müşterilerine daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek için bir çok iş sürecini hatta tamamını elektronik ortama kaydırmışlardır. Bunun sonucu olarak, ticarette sınırların ve alışverişte ülke kavramının ortadan kalkmasına neden olmuş, küreselleşme ve dünya ekonomilerinin birleşmesi süreçlerini hızlandırmıştır. Elektronik ticaret, alışverişin elektronik ortamda yapılan şeklidir. Toplam Kalite Yönetimi ise, genel olarak, müşteriye odaklanmış ve onu tatmin etmeye yönelik çalışmaları içeren bir felsefi yönetim şeklidir. Her ticari faaliyette olduğu gibi elektronik ticarette müşteri ön plandadır. Toplam Kalite Yönetimi ilkelerinin uygulanmasıyla Elektronik Ticarette müşteri memnuniyeti sağlanacak, kaliteli ve hızlı bir hizmet verilebilecektir.
Keywords: Elektronik Ticaret; Toplam Kalite Yönetimi