Türk Öğrencilerin İngilizce-Fransızca Aktarım Hataları: Marmara Üniversitesi Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Öğretmenlerin öğrencilerine daha iyi rehberlik edebilmeleri için hatalar üzerine eğilmeleri ve etkili bir öğrenme için yararlı olan hata sebeplerini araştırmaları gerekir. Bu sebeplerden bir tanesi; önceden edinilmiş olan ilk yabancı dilin ikinci yabancı dil edinimini birçok yönden olumlu ya da olumsuz etkileyebilmesidir. Bu bağlamda 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Marmara Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümünde İngiliz dili eğitimi gören ve ikinci yabancı dil Fransızca öğrenen 72 öğrenci ile çalışıldı. Bu çalışmada sınav kağıtları fotokopileri analiz edildi ve sonrasında karşılaştırmalı inceleme sayesinde İngilizce et Fransızca arasındaki olumsuz aktarım hataları tespit edildi. Fransızca öğretmenlerine en iyi yöntemi belirleyebilmeleri için çözümler bulunması ve önerilerin sunulması amaçlandı.

L une de ces raisons, c est que la première langue étrangère acquise antérieurement peut affecter positivement ou négativement l acquisition de cette deuxième langue étrangère de plusieurs points de vue. Dans cette perspective, on a étudié avec 72 étudiants faisant des études de la langue anglaise et apprenant le français comme deuxième langue étrangère pendant l année académique 2013-2014 à l université de Marmara, dans le Département de Didactique de l Anglais Langue Etrangère. Dans ce travail on a analysé leurs copies des papiers d examen et à la suite des analyses, on a constaté les erreurs interférentielles entre l anglais et le français grâce à l étude contrastive dans le but de trouver des solutions et de donner quelques propositions aux professeurs du français puisqu ils peuvent déterminer la meilleure démarche à adopter.
Erreurs Interférencielles Aglais-Français des Etudiants Turcs: Exemple de l Université de Marmara
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları