KNN algoritması ve r dili ile metin madenciliği kullanılarak bilimsel makale tasnifi - KILINÇ, Deniz; BORANDAĞ, Emin; YÜCALAR, Fatih; TUNALI, Volkan; ŞİMŞEK, Macit; ÖZÇİFT, Akın (My University, 2016)
Metin tabanlı veri setleri üzerinde analiz işlemi gerçekleştirebilmek için Veri Madenciliğinin alt alanı olan Metin Madenciliği (MM) alanındaki teknik ve yöntemler kullanılmaktadır. Bu çalışmada, akademik yayınlar üzerinde metin madenciliği yöntemleri kullanılarak akademik makalelerin sınıflara ayrılarak tasnif edilme başarısı ölçülmüştür. Bu amaçla bir akademik bilgi paylaşım ağı olan Research Gate üzerindeki belirli akademik yayınların özetleri, geliştirilen yazılım araçları kullanılarak elde edilmiş ve bu özetlerden bir veri seti oluşturulmuştur. Veri seti içerisindeki yayınlar “Materials Science & Engineering” ve “Social Sciences & Humanities” olmak üzere iki ayrı kategoride yer almaktadırlar. Veri seti üzerinde R dili ve R Studio araçlarından yararlanılarak sınıflandırma amacıyla K-En Yakın Komşu (KNN) algoritması kullanılmıştır. Çalışma sonucunda %96,67 oranında doğruluk (ACC) değeri bulunarak yayınların hangi sınıfa ait olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: Metin Madenciliği, R, R Studio, KNN, Metin Sınıflama.