Müzik Öğretmeni Adaylarının Duygusal Zekâ ile Akademik ve Çalgı Başarı Düzeyleri Arasındaki İlişki - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Bu araştırmanın genel amacı, müzik öğretmen adaylarının akademik ve çalgı başarı düzeyleri ile “Bar’ON Duygusal zekâ” ölçeğinden aldıkları puanlar arasındaki ilişkileri sınamaktır. Araştırmanın çalışma grubunu Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde 2006-2007 eğitim döneminde öğrenim gören toplam 80 müzik öğretmeni adayı oluşturmaktadır. Araştırmanın sonucunda çalışma grubunun akademik-çalgı başarı düzeyleri ve bazı demografik özellikleri ile Bar’ON Duygusal zekâ ölçeği puanları arasında da anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Araştırmadaki çoklu analiz teknikleri SPSS paket programının 13.0 versiyonu ile sınanmıştır.

The basic aim of this research is to define the relations between levels of music teacher candidates’ Bar’On Emotional Quotient with academic and instrument success. The working group of the research consists of 80 music teacher candidates who participated in the stage work Marmara University Ataturk Education Faculty in 2006-2007 education terms. At the end of the research, it has been statistically determined that there are significant differences between levels of academic and instrument success. .Besides, there are significant differences between some of the demographic features and Bar’On Emotional Quotient scale levels. The research data has been verified with the 13.0 version of SPSS program.
Relations Between Levels of Music Teacher Candidates’ Emotional Quotient With Academic and Instrument Success
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Müzik; Psikoloji