YENİ TTK'NIN GETİRDİĞİ YENİLİKLER VE MALİ MÜŞAVİRLERİN KOBİLER İÇİN TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARINA (KOBİ TFRS'YE) BAKIŞ AÇILARI: İSTANBUL ÖRNEĞİ - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Ticari hayatı düzenleyen Türk Ticaret Kanunu (TTK) sil baştan yenilenerek 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.Bu durum gerek ticari işletmeleri gerekse mali müşavirleri ciddi şekilde etkilemiş- tir.Özellikle mali müşavirler açısından, gelecekte muhasebe standartları- nın tüm işletmelerce uygulanmasının zorunlu hale gelebilmesi durumu oldukça önem arz etmektedir.Bu çalışmada 6102 Sayılı (Yeni) Türk Ticaret Kanununun getirdiği önemli yeniliklerle küçük ve orta ölçekli işletmeler (Kobiler) için geliştirilen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için Türkiye Finansal Raporlama Standartları (KOBİ TFRS) hakkında bilgiler verilmekte olup, mali müşavirlerin KOBİ TFRSye bakış açılarını ölçmeye yönelik olarak yapılmış araştırmaya ilişkin veriler sunulmaktadır.

The Turkish Commercial Code which regulates the commercial life has undergone drastic changes and ıt entered into force on 1 July 2012. This situation were seriously affect both the commercial enterprises and financial advisors. The mandatory implementation of accounting standards by enterprises is especially important for financial advisors.In the study the innovations brought by the Turkish Trade Law are mentioned. Also about Turkish Financial Reporting Standards for the small and medium-sized entities (TFRS for SMEs) is given informations and on research conducted to measure perspectives of financial advisers to TFRS for SMEs the related data are presented.
(THE INNOVATIONS BROUGHT BY THE NEW TURKISH COMMERCIAL CODE AND FINANCIAL ADVISORS POINT OF VIEW TOWARDS TURKEY FINANCIAL REPORTING STANDARDS FOR SMALL AND MEDIUM SIZED ENTITIES (TFRS FOR SMES): EXAMPLE OF İSTANBUL)
Keywords: İktisat; İşletme