Enformasyon Teknolojisi Yönetiminde Dengelenmiş Puan Kartı - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Enformasyon teknolojilerinin yönetimi, bu teknolojilerin sağladığı faydaların artmasıyla birlikte, kurumlar için gittikçe daha fazla önem kazanmaktadır. Kurumlarda yaygın olarak uygulanan Dengelenmiş Puan Kartı (DPK) ise strateji odaklı bir yönetim sistemini ifade etmektedir. Bu çalışmada, DPK'nm enformasyon teknolojileri yönetimindeki fayda potansiyelleri incelenmektedir. İlk olarak, enformasyon teknolojisi bölümlerinin değişen nitelikleri ve yeni rolleri değerlendirilmektedir. Ardından, DPK'nm genel özellikleri ve temel fonksiyonları ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise DPK'nm enformasyon teknolojilerine uyarlanması bağlamındaki farklı yaklaşımlar tartışılmaktadır.

The management of information technology (IT) is increasingly gaining importance for corporations, connected to increasing benefits obtained from these technologies. The Balanced Scorecard (BSC), which is applied widespread in corporations, states a strategy oriented management system. This article deals with utilization potentials of the BSC in IT management. First, changed characteristics of IT departments and their new roles are evaluated. After that, general characteristics and main functions of the BSC are handled. In the third part, different approaches in relation to applying of the BSC in IT are discussed.
The Balanced Scorecard in Management of Information Technology
Keywords: İktisat; İşletme