Deli Birader Gazali'nin Cerr-Name'si - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Gazâlî'nin eski şiir mecmualarında rastlanan manzumeleri on altıncı asrın günlük hayatından mühim izler taşır. Cerr-nâme de bunlardan birisidir. Bu yazıda manzumenin hangi sebeplerle yazıldığı üzerinde durulmuş, Osmanlı şiirinde "cerr" kavramı çerçevesinde oluşan birikim tanıtılmış, metinde dikkat çeken kimi noktaların açıklamalarına yer verilerek, nesre çevirisiyle birlikte Cerr-nâme'nin metin yayımı yapılmıştır.

In this article, the text of cerr-nâme of Gazâlî is prepared along with its prose. First, it explaines why Gazâlî wrote poem, and the concept of "cerr" in the Ottoman poetry. Then some important points were pointed out.
Cer-Name of Gazali, Brother the Mad
Keywords: Kültürel Çalışmalar; Edebiyat