Yerel yönetimlerde kadın - Körfeci, Sonuç (My University, 2004)
Türkiye'de kadınlar 1934 yılından beridir ulusal mecliste ve yerel yönetim birimlerine seçilebilmektedir. Ancak nüfusun %50'sini oluşturdukları halde siyasal organlarda kadın temsili düşüktür. İstatistiklere göre kadınların yerel yönetimlere katılımı %2'nin altındadır. Kadın katılımında kültürel ve toplumsal-yapısal etmenler evlilik, annelik, ekonomik yetersizlik, örgütlenme yetersizliği, başlıca engeller olarak görülmektedir. Ataerkil toplumlarda kadınların politikada yer alması hoş karşılanmamakta, onların ataerkil toplum yapısına zarar vermelerinden çekinilmektedir. Siyasal partiler de bu konuda kadınlara yeterince yardımcı olamamaktadır. Kadınlar seçimler boyunca daha çok oy toplama işlerinde çalıştırılmakta, ancak genelde siyasal partilerin siyasa oluşturma ve karar alma süreçlerinde yer alamamaktadır. Ayrıca ekonomik yetersizlikler de kadının siyasete girememesinde, aday olamamasında en önemli engellerden biridir.

WOMEN IN LOCAL GOVERNMENT In Turkey, women have been elected to national parliament and local government organs since 1934. However, despite constituting more than 50 % of the population, their representation in political bodies has been very low. According to statistical information on women's participation in local government less than 2 %. The cultural and social-structural barriers, like marriage, motherhood, lack of financial resources as well as lack of organization experience and skills are major constraints for women's participations. Living in a male dominated society women are not welcomed in politics as it is feared that they will strive to undermine the patriarchal structures of society. The political parties are not so helpful to women either. Women are often used for convassing during elections, but are generally excluded from the central processes and decisions of the Party. Economic discrimination is another factor which constraint women candidates from entering politics.
Keywords: Kadınlar; Kamu yönetimi; Yerel yönetimler (Belediyeler); Yerel Yönetimler_Türkiye