Türkiye’de 1995-2008 yılları arasında enflasyon ve krizlerin banka kredileri üzerine etkisi - Aydın, Neslihan (My University, 2010)
Türkiye'de 1980'li yıllardan bu yana ekonomik istikrarı sağlamaya yönelik birçok program uygulamaya konulmuştur. Programlara gerekli özenin gösterilememesi, kronikleşen enflasyon ve mali piyasalardaki bozulmalar krizleri de beraberinde getirmiştir.Yapılan çalışmanın ilk bölümünde enflasyonun tanımı, teorik olarak enflasyon, Türkiye'de enflasyon nedenleri üzerinde detaylı incelemelerde bulunulmuştur. İkinci bölümde ise 1994-2008 yılları arasında Türkiye'de yaşanan(1994, Kasım 2000, Şubat 2001 ve 2008) krizlerin nedenleri üzerinde durulmuştur. Kriz ve enflasyonun mali piyasaların en önemli kurumları olan bankaların kredi politikalarına etkileri açıklanmaya çalışılmıştır. Tezimin hazırlanmasında engin bilgi ve tecrübesiyle bana yardımcı olan değerli hocam Yrd.Doç.Dr Kamil Uslu'ya ve benden madevi desteğini esirgemeyen aileme şükranlarımı sunarım.

Since 1980’s till today, Turkey has put into practises many programmes to provide stabilization in the field of economy.It’s that so far they haven’t taken it seriously enough to programmes,chroniced inflation and corruptions in financial markets caused crises. Detailed analyses was made in the first part of the study about definition of inflation and reasons of inflation in Turkey. In the second part it was emphasized the reasons for the crises that have been in Turkey between the years of 1994-2008(1994, November 2000, February 2001 and 2008).It was tried to explain effects of credit policies of banks that are the most important associations of crisis and inflation of financial markets. I would like to voice my gratitudes to my valuable teacher Yrd.Doç.Dr Kamil Uslu who helped to prepare my thesis with his deep informations and experiences and to my family who supported me spirutual.
Keywords: Banka Kredileri; Enflasyon_Türkiye; Kredilendirme