Karar destek sistemlerinde veri madenciliği kullanımı - Akın, Özgür (My University, 2003)
İşletmelerin bütün faaliyetlerini elektronik ortama taşımaları, dijital ortama aktarılan veri miktarının artmasına sebep olmuştur. Piyasa koşullarının zorlaması ile, firmalar müşterilerini yakından tanımak ve onların ihtiyacı olan ürün ve hizmetleri gecikmeden sunmak mecburiyetindedir. Müşteri davranışlarını anlamak için ellerindeki var olan eski kayıtları incelemek çok etkili bir yol olarak ortaya çıkmıştır. Bu işlem “veri madenciliği” adını almaktadır. Günümüzde Yöneticiler karar verirken eski bilgileri yeni kurallar ile birleştirerek sunan Karar Destek Sistemlerinden yararlanmaktadır. Bu tez, veri madenciliğinin ne işe yaradığını, nasıl yapıldığını araştırmaktadır. Daha sonra Koçfinans Tüketici Finansmanı ve Kart Hizmetleri A.Ş. nin verilerini kullanarak örnek bir veri madenciliği çalışması yapılmıştır.

Transporting all activities of the enterprises to an electonic environment causes the increase of the data amount which has been transferred to a digital environment. By forcing the market conditions, the companies are obliged to know their customers closely and to present the product and the services they need without any delay. In order to understand the customers' behaviour, examining the old records that the companies possess has been brought out to be a very effective method. This procedure has been named “data mining”. At present, in the process of making decisions Executives benefit from Decision Support Systems that present a combination of old information and new rules. This thesis studies the usefulness and process of data mining. Later, a model study of data mining has been made using the data of Koç Finans Consumers' Financing and Card Services S.C.
Keywords: Karar Verme; Veri Madenciliği