Basketbol klasman hakemlerinin karar verme stilleri ve özgüven düzeylerinin incelenmesi - Yerebatan, Zübeyde (My University, 2019)
Bu tez çalışmasının amacı, Türkiye’deki farklı klasmanlardaki basketbol hakemlerinin karar verme stilleri ve özgüven düzeylerinin farklı değişkenlere göre incelenmesi, bu konularda basketbol hakem eğitimine yön verilmesi ve tez sonuçlarıyla bu konuda daha sonra yapılacak araştırmalar için kaynak oluşturulmasıdır.

The aim of this thesis is to examine of level of self confidence and decision making styles of Basketbol referees in Turkey according to different variables, to guide these behaviors and to provide a source for the researches to be done in this issue with the thesis results.
Keywords: Basketball; Basketbol; decision-making; hakem; karar verme; özgüven Sport; referee; self-confidence; Spor; Sports