Bir kalite sistemi olarak altı sigma yöntemi ve honeywell uygulama örneği - Soykan, Emre (My University, 2002)
Bu çalışmada, küreselleşen dünya içinde ve zorlu rekabet şartları altında varlığını sürdürmek isteyen müşteri memnuniyeti odaklı firmalar için vazgeçilmez bir yöntem olan Altı Sigma Yöntemi incelenmiştir. Sürekli artan rekabet, değişen müşteri istekleri işletmeleri sürekli olumlu yönde değişmeye zorlamakta, esnek, dinamik ve müşteri odaklı bir yapıyı zorunlu kılmaktadır. Altı Sigma yöntemi, Toplam Kalite ile aynı mantık içerisinde gösterilmekte fakat toplam kalite yönetiminin yetersiz kaldığı noktalarda sonuca başarı ile ulaşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde Toplam Kalite yönetimi hakkında verilmiş; Toplam Kalite yönetimi ile Altı Sigma yöntemi arasındaki farklar üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde ise, Altı Sigma yöntemi ayrıntılı olarak ele alınmış ve Altı Sigma teknikleri incelenmiştir. Üçüncü ve son bölümde ise, Altı Sigma yöntemiyle ilgili olarak Honeywell firmasında gerçekleştirilen bir uygulamaya yer verilmiştir.

Six Sigma Way, examined in this study, is an indispensable method for customer-satisfaction-focused companies that are willing to continue to exist in a globalised environment, where strong competition rules. This increasing competition, together with constantly changing customer demands, force the companies transform themselves in a positive way and require a flexible, dynamic and customer oriented structure. Six Sigma Method is usually shown to be based on the same logic as Total Quality, but it's Six Sigma that reaches a successful result whereas the other one fails. On the first section of this study, general information about Total Quality Management is followed by the differences between Total Quality and Six Sigma. Six Sigma and its techniques have been thoroughly examined in the second section. Last section includes an implementation of Six Sigma for a process in Honeywell.
Keywords: Kalite Kontrol-Bilgi Sistemleri; Yönetim Ve Organizasyon