'Kategoriler' Hakkında Dört Metin -Rıza Tevfik, İsmail Fenni Ertuğrul, Ali Sedad ve Sırrı Giridi- - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Bu çalışmada Rıza Tevfik, İsmail Fenni Ertuğul, Ali Sedad ve Sırrı Giridî'nin kategori bahsine dair yazdıkları metinler neşredilmiştir. Herbiri düşünce tarihimizin bir menzili olan bu düşünürlerin —sırasıyla— Kamus-ı Felsefe, Lügatçe-i Felsefe, Lisan'ul-Mizan ve Şerh-i Akaid Tercümesi nâmlarıyla maruf olan eserlerinden kategorilere dair metinler iktibas edilirken tarihî önemleri kadar bu meseleye alaka gösterecekler için istifadeye şayan olmaları da nazar-ı dikkate alınmıştır. Son olarak metinlerin boşlukta asılı kalmaması için konunun ehemmiyeti, bu çalışmayı yapmamızın amacı ve metinlerin tanıtımını ihtiva eden bir girişte bu çevrimyazıya ilave edilmiştir.

Here we publish transcriptions (from Ottoman-Arabic alphabet to Turkish-Latin) of texts of four Turkish thinkers, who represent the milestones of Turkish thought. We selected the texts on the question 'category' from Rıza Tevfik's Kamus-ı Felsefe, Ismail Fenni's Lügatçe-i Felsefe, Ali Sedad's Lisan'ul-Mizan and Sırrı Giridî's Şerh-i Akaid Tercümesi. Our criterion in the selection was the historical importance of these texts as well as their real, value to those who are interested in the question of 'category'. We also present an introductory note to place these works in their context as to shed light on their importance and our purpose in this study.
Four Texts on 'Category' -Rıza Tevfik, İsmail Fenni Ertuğrul, Ali Sedad and Sırrı Giridi-
Keywords: Felsefe