A new species from Turkey, Micromeria maritima Yildirimli, Sadikoğlu, and Keskin (Lamiaceae) - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Türkiye’nin Muğla ili, Marmaris ilçesinden yeni bir tür, Micromeria maritima Yıldırımlı, Sadıkoğlu&Keskin (Kekikgiller) betimlenmiştir. Bu, maki vejetasyonuna ilgin Doğu Akdeniz’in bir türüdür. Micromeria maritima yeni türü Micromeria nervosa (Desf.) Bentham türüne yakın olup ondan gövdede yayık, ak, piloz tüylü(kıvırcık tüylü değil); sibeksi (gövdeli değil); çanakyapraklar kadar ya da daha uzun çiçek saplı (çanakyaprakların yarısından daha az uzun değil); çiçekpulcuklarının bulunmaması (bulunması ve bizsi, çiçek sapına eşit değil); ışınsal, 2-2.5×1 mm, yayık piloz ve noktalı-salgılı çanakyapraklı, dişi üçgensi (iki dudaklıya yakın, 3.5-4 mm boyunda, hispit-pulumoz tüylü, dişi bizsi değil), fındıkçıklar 0.5×0.3 mm (0.6-0.8× 0.4 mm değil) olması ile ayrılır. Bu yeni türün üyesel durumu yakın türü ile karşılaştırılmış, tartışılmış ve fotoğrafları, karşılaştırma çizelgesi, anahtarı, tıransmis-yon tohum yüzeyleri verilmiştir.