19. yüzyıldan günümüze egemenlik ilişkileri açısından hız ve iletişim - Sadakaoğlu, Mustafa Cebrail (My University, 2017)
19. yüzyıl ile birlikte insan ilk kez doğal olmayan yollarla doğal sınırları aşmıştır. ABSTRACT In the 19th century, people have crossed the borders by unnatural way.
Keywords: Communicaton; Hız; İlerleme Fikri; İletişim; Progression Idea; Savaş Speed; Siyasal yönler; Sosyal yönler; Technical; Teknik; Teknoloji; Teknolojik yenilikler; War