Büyük ve orta boy işletmeler için finansal raporlama standardı (BOBİ FRS) ile Türkiye finansal raporlama standartlarının (TFRS) karşılaştırılması ve bir uygulama - Çatı, Filiz İncebacak (My University, 2020)
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, bağımsız denetim yaptırma zorunluluğu bulunan ve bağımsız denetimini Türkiye Finansal Raporlama Standartlarına göre yaptırmayan işletmeler Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulanmak üzere Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardını hazırlayarak yayımlamıştır. Çalışma da Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı ile mevcut uygulama da olan Türkiye Finansal Raporlama Standartları karşılaştırılarak benzerlik ve farklılıklarını ortaya koymak amaçlanmıştır. Çalışmanın uygulama kısmında TFRS ve BOBİ FRS göre bağımsız denetimden geçmiş firmanın tek bir yıl TFRS ve BOBİ FRS verileri karşılaştırılarak mali tablolara standartlar farklılıklarının nasıl yansıdığı üzerinde durulmuştur.

Public Oversight, Accounting and Auditing Standards Agency, found the audit taking necessity and independent audit of Turkey Financial Reporting businesses who do not according to the standard to be applied from the date of January 2018 was issued by preparing Financial Reporting Standards for Large and Medium-Sized Enterprises. Working in large and medium-sized applications with the existing Financial Reporting Standards for Business Turkey Financial Reporting Standards are intended to demonstrate the similarities and differences in comparison.In the application part of the study, it is focused on how the differences of standards are reflected in the financial statements by comparing the TFRS and BOBİ FRS data of the company that has been independently audited according to TFRS and BOBİ FRS.
Keywords: Accounting Standards; Bağımsız Denetim; BOBİ FRS; Business; Independent Audit; İşletme; İşletmelerde raporlama; Line of business reporting; Muhasebe Standartları BOBİ FRS; TFRS; TMS; Turkey; Türkiye