Prematüre Bebeklerde Tiroid Fonksiyonları - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Tiroid hormonları yaşam oranları artan çok düşük doğum ağırlıklı bebeklerin somatik ve nörolojik gelişimleri için önemlidir. Bu bebeklerde görülen geçici hipotiroksinemi; özellikle 28 haftadan küçük doğan bebeklerde düşük T4 ve T3 ile normal TSH düzeyleriyle seyreden ve postnatal 6 hafta civarında tiroid fonksiyonlarının normale döndüğü bir sendromdur ve tedavisi konusunda henüz elimizde yeterli kanıt yoktur. Bu derleme konuyla ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır

Thyroid hormones are required for normal development of the human brain. Preterm infants are already vulnerable to an adverse neurodevelopmental outcome. One of the problems of preterm newborns is transient hypothyroxinemia of prematurity (THoP) which is a common Şnding in the neonatal intensive care unit (NICU). Although several randomized controlled trias have evaluated the effect of thyroid supplement in premature infants, none have identiŞed signiŞcant beneŞt in either short- or long-term outcomes
Thyroid Function in Preterm Newborns
Keywords: Genel ve Dahili Tıp