Konkordato Sürecinde Bulunan Sermaye Şirketlerinde Özkaynak İşlemleri (Yedek Akçe Ayrılması ve Kar Dağıtımı) ve Vergisel Yükümlülükler - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Konkordato, finansal yönden zorluğa giren şirketlerin iyiniyet çerçevesinde belli bir süre yasalkoruma altına girmesini ve kendisini bu süre zarfında iyileştirmesini sağlamayı amaçlamıştır. Busüreç içerisinde şirketler, borçlarını ileri vadede veya belli bir oranda indirimli olarak ödemeimkanı elde etmişlerdir.Şirketlerin, TTK, SPK ve esas sözleşmeleri yönünden kar dağıtımı ve yedek akçeler konusundayükümlülükleri olduğu gibi vergisel yükümlülükleri de vardır. Bu şirketler, kar dağıtımı ve yedekakçe ayırmaları konusunda belirsizliklerle karşı karşıya kalmaktadırlar.Bu makalede, konkordato sürecinde bulunan şirketlerin, kar dağıtımı, yedek akçe ayırmaları,vergi ödemeleri konusunda ilgili yasalarda yapılması gereken değişiklikler için önerilerde bulunulmuştur.

Concordat, for a certain period of time, within the framework of the goodwill of companies that have financial difficulties aim to ensure that they are under legal protection and improve themselves during this period. In this process, companies will be able to pay their debts in the future. Also, the companies within this process have a certain proportion had the opportunity to pay at a discount. Companies have obligations in terms of Turkish Commercial Code, Capital Markets Board and articles of association, as well as tax liabilities in terms of profit distribution and reserve funds. These companies face uncertainties about profit distribution and reserves. In this article, suggestions are made for the companies that are in the concordat process for the distribution of profits, reserves, tax payments and the necessary changes in the relevant laws
Capital Companies in the Concordat Process Equity Transactions, Procedures (Reservation of Spare Funds and Profit Distribution) and Taxal Liabilities