Hz. Lût’un Kavmine karşı kızlarını sunmasının anlamı - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu makalede, Hz. Lût'un misafirleriyle sapık ilişkide bulunmaya kalkışan azgın kavmine kızlarını göstermesinin anlamı üzerinde durulacaktır. Çünkü bu konuda dolaylı da olsa şüphe uyandıran beyanlar olagelmiştir. Kur’ân-ı Kerim’de bu konu iki yerde geçmektedir. Bunlar Hud suresi 11/78 ve Hicr suresi 15/71 ayetleridir. Bu iki âyet doğrudan bu makalenin konusu olacaktır. Diğer bir ifadeyle, Kur’ân-ı Kerim’in yoldan çıkmış kavme karşı bir peygamberin çaresizliği ve bunun karşısında onlara söylediği “İşte size kızlarım!” ifadesi ve bu sözün bağlamı makalenin temelini teşkil edecektir. Konu etrafında oluşturulan şüphe ve kaygılar ortaya konulurken meselenin farklı yönleri üzerinde de durulacaktır. Âyetin konteksi başta olmak üzere, o günkü toplumda kadının yeri ve Hz. Lût’un karısının durumu da ele alınacaktır. Ayrıca, Kitab-ı Mukaddes’te Hz. Lût ve kızları konusunda ileri sürülen bazı ithamlara da konumuz açısından kısaca temas edilecektir.

In this article w e will focus on Prophet Lut a nd the decency and innocence of his daughters as it is mentioned in Qur’an. There have been claims that generated suspicion on the innoence of Prophet Lut one of which is about innocence of his daughters. A prophet’s offering his daughters to a rogue nation have been mentioned twice in Qur’an: Lut(11/78) and Hijr (15/71) and we will again focus on the verses of these two surahs. In another way, the basis of this article will be the desperation of a prophet vis a vis a nation that went rogue and his offering his daughters in a such a desperate situation.We will also emphasize different dimensions of the matter while we display the suspicions and concerns that are generated on the issue: starting with the context of the verse we will bring the position of women in that very society and the wife of Prophet Lut into consideration. We will also touch upon the slanders on Prophet Lut and his daughters expressed in both Old and New Testaments.
The meaning of lut’s offering his girls to his nation
Keywords: Din Bilimi