Türkiye Aral gölü havzasındaki su kaynaklarının Orta Asya ülkelerinin sürdürülebilir büyümelerine etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu çalışmanın amacı; Sovyetler Birliğinin dağılması sonrasında bağımsızlığını kazanan 5 Orta Asya Ülkesinin (Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan) sürdürülebilir büyümelerine su kaynaklarının etkisi üzerinde olacaktır. Özellikle adı geçen ülkelerin, su kaynakları ile olan ilişkilerini, su kaynaklarının bölge ülkelerindeki ekonomi-politik önemini ortaya koymaktır. Bu amaçla; Aral Gölü Havzasındaki su kullanımı ile ilgili sorunların ne olduğu, havza içerisindeki ülkelerin su ile ilgili potansiyel kullanımları, genel ekonomik yapıları, suyun kullanım ve paylaşım alışkanlıklarına yer verilecektir. Çalışmanın varsayımı; Aral Havzasındaki mevcut su kullanım miktarları ve kullanım alışkanlıklarıyla Orta Asya ülkelerinin sürdürülebilir büyümelerini sağlamalarının mümkün olmadığıdır.

This study presents; the political economic importance of water sources, relationship between water sources and sustaniable development in 5 Central Asian Countries (Kyrgyzstan, Tajikistan, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan). Beyond this aim, this study remarks potential water consumption problems of countries in the Aral Sea Basin, relations between their general economic structure, use and share habits of water. This paper argues that, Central Asian Countries would not obtain sustaniable development by their present water use and water use habits.
The effect of water for sustanaible growth in the aral basin
Keywords: İktisat; İşletme