Fen bilgisi öğretmenliği öğrencilerinin sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Toplumlarda sağlıklı yaşam davranışının biçimlenmesi ailede başlar. Çocuk anne ve babasını taklit ederek sağlıkla ilgili bazı alışkanlıklar edinir. Ancak edinilen bu alışkanlıklar her zaman yeterli ve olumlu yönde olmayabilir. Bu sebeple okul öncesinden zorunlu eğitimin sonuna kadar sağlıkla ilgili konu- lara genellikle örgün eğitim programlarında bulunan derslerin içerisinde de yer verilir. Bu çalışmada Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerinin sağlıklı yaşam biçi- mi davranışlarının incelenmesi ve bunları etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Tarama modelinde olan bu çalışmanın örneklemini Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalında öğre- nim gören 304 öğrenci oluşturmuştur. Örneklem grubuna onların demografik özelliklerini, yaşam alışkanlıklarını ve sağlıklı yaşam biçimi davranışlarını belir- lemek için üç kısımdan oluşan bir ölçme aracı uygulanmıştır. Anketten elde edi- len veriler SPSS 17.0 programı kullanılarak çözümlenmiştir. Çalışmanın sonu- cunda Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerinin sağlıklı yaşam biçimi davranışla- rı orta düzeyde bulunmuştur. Bu sonuç literatürdeki diğer sonuçlarla karşılaştı- rılarak tartışılmıştır.

Shaping the behavior of healthy living of societies begins in the family. Children gain health-related habits by imitating his parents. These habits are not always positive. For this reason, health-related issues are given in formal edu- cation programs from early childhood education until the end of compulsory education courses. In this study, examining science teaching students healthy lifestyle behaviors and determining the factors that affect them were aimed. Survey model was used in this study and the sample consists of 304 students of an Education Faculty Elementary Education Department Science Teaching Program. A measurement tool consisting of three parts; those are demographic characteristics of the sample group, living habits and healthy lifestyle; was app- lied. The data of the scale after being applied to all groups was analyzed with SPSS 17.0 program. At the end of the study the healthy lifestyle behaviors of sci- ence teaching students was found in the medium level. These results were dis- cussed by comparing the results of other parallel studies.
Evaluation of healthy lifestyle behaviours of science teaching students
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Aile Çalışmaları