Özbek yazar Otkir Haşimov’ un “Nur barki saya bar” romanı, transkripsiyonlu metin, sözlük, gramer incelemesi (Özbek Türkçesindeki partisipler) - Öztürk Erdoğan, Arzu (My University, 2001)
Özbek Yazar Otkir Hâşimov'un Nur Bårki Sâyä Bår Romanı, Transkripsiyonlu Metin, Sözlük, Gramer İncelemesi(Özbek Türkçesindeki Partisipler) isimli adından da anlaşılacağı gibi üç ana bölümden oluşmuştur. Giriş kısmında yazar, eser ve dönem hakkında bilgi verildikten sonra, gramer incelemesine geçilmiştir. Ardından gelen bölüm metindir. Transkripsiyon tablosu ve transkripsiyonla ilgili bilgilerden sonra roman metni verilmiştir. Üçüncü bölümü romanın alfabetik sözlüğü oluşturmaktadır. Bu bölümde önce sözlükle ilgili teknik bilgiler verilmiştir. Tez bibliyografya ve romanın orijinal metniyle sona ermektedir.
Keywords: Özbek Edebiyatı; Özbek Türkçesi