Ceza muhakemesi kanunu'nda soruşturmanın sonuçlandırılması - Kitapçıoğlu, Tülay (My University, 2014)
CEZA MUHAKEMESİ KANUNU'NDA SORUŞTURMANIN SONUÇLANDIRILMASI Soruşturma aşaması, suç işlendiği izlenimi ile başlayan ve şüphenin derecesine göre esas olarak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi ya da iddianame düzenlenmesi ile sonuçlandırılan ceza muhakemesi sürecinin ilk aşamasıdır. Bu aşama, ceza yargılamasının sujeleri hakkında tesis edilecek tüm işlem ve kararlara öncül bir aşama olması nedeniyle önem taşımaktadır. 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda soruşturmanın sonuçlandırılmasında bir kısım kavramların anlaşılması ve tartışılmasının kolaylaştırılması açısından öncelikle temel olarak soruşturma aşaması incelenecektir. Çalışmanın devamında, soruşturmanın kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi ya da iddianame düzenlenmesi ile sonuçlandırılması, ara muhakeme aşaması ve kamu davasının açılması incelenecektir. Çalışmanın doktrin ve uygulamaya katkı sağlayabilmesi için teorik görüşler ile mahkeme içtihatları tartışılmış ve değerlendirilmiştir.

CONCLUSION OF THE INVESTIGATION IN THE CRIMINAL PROCEDURE CODE Investigation is the first phase of the criminal procedure that is started with impression of committing a crime and finalized with resolving that prosecution principally is decision of non-prosecution according to degree of the doubt or with drafting accusation. Being a principal phase for all operations and resolutions to be established on subjects of criminal procedures, this phase has importance. In this study, investigation will be analysed principally in terms of understanding some concepts and enabling their discussion regarding conclusion of inquiry in Criminal Procedure Code with number 5271. In continuation of the study, resolution on that prosecution is decision of non-presecution or finalized with drafting accusation, and interim judgement phase and presenting a criminal case will be analysed. In order for contribution of the study to doctrine and practice, theoretical opinions and case laws have been discussed and evaluated.
Keywords: Ceza Hukuku; Ceza Muhakemesi Hukuku; Hukuk; Soruşturmanın Sonuçlandırılması; Türkiye