III. Selim vakfı ve vakfiyelerin değerlendirilmesi - Doğan, Kudret (My University, 2017)
Osmanlı Devleti’nin önemli padişahlarından biri olarak kabul edilen III. Selim tarafından kurulan Vakıf 18.yüzyıl Osmanlı sultan vakıflarından olup din, eğitim ve sosyal alanlarda birçok eserin inşasına vesile olmuştur. Vakfiyeleri esas alarak hazırladığımız alışmamızda, Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivinde kayıtlı Kasa 643’de bulunan 1411 numaralı defterde kayıtlı Hicri 1216 / Miladi 1801 tarihli vakfiye ile Hicri 1220 / Miladi 1805 tarihli vakfiyeler incelenmiştir.

Founded by one of the important sultans of the Ottoman Empire, Selim III., the foundation is one of the 18th century Ottoman sultan foundations and has been instrumental in building many works in religious, education and social areas. In our master's thesis work which we prepared based
Keywords: 18. yy; Foundation Certificate; Selim; Sultan III; Sultan III. Selim, 1761-1808; Tarih; Türkiye; Vakfiye; Vakfiye Sultan III; Vakıf; Vakıflar; Vakıflar - Osmanlı İmparatorluğu; Waqf