Maksillada bilateral gömülü süt ikinci azı ve daimi ikinci küçük azı dişleri: Olgu bildirisi - Gönül, Onur; Güvercin, Muharrem; Gürler, Gökhan; Satılmış, Tülün; Göker, Kamil (Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2011)
Sürme yaşı tamamlandığı halde oklüzyonda yerini alamamış, kemik ve /veya yumuşak doku içerisinde kısmen ya da tamamen kalmış dişler gömülü dişler olarak adlandırılır. Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak en sık gömülü kalan daimi dişler alt 3. büyük azı, üst kanin, üst 3. büyük azı, alt kaninler, ve küçük azı dişlerdir. Süt dişlerinin gömülü kalması ise nadir görülen bir durumdur. Bu makalede maksillada bilateral gömülü kalmış süt 2. azı ve daimi 2. küçük azı dişleri ve uygulanan tedavi rapor edilmiştir.
Keywords: Gömülü, süt azı, daimi küçük azı, tedavi