Elektronik devletten mobil devlete geçişte akıllı telefon uygulamalarının yeri, önemi ve İstanbul polis uygulaması - Uysal, Mehmet Ali (My University, 2015)
Devletle vatandaş arasındaki ilişkilerin dijital tabana taşınması, e-devlet kavramını ortaya çıkarmıştır. Bu uygulamalar aynı zamanda çağdaş yönetim yaklaşımını da kapsamaktadır. Vatandaşlar resmi işlemleri çevrimiçi yapabilmekte, web adresi daha işlevsel olmaktadır. Dolayısıyla vatandaş ile devlet arasındaki etkileşim üst düzeye ulaşmaktadır. Günümüzde artık, bilgisayar ağırlıklı işlevleri de yerine getiren akıllı telefonlara doğru hızlı bir gelişme yaşanmaktadır. Akıllı telefonlar kullanıcılarına anlık bilgi transferi olanağı da sağlamaktadır. Cep telefonlarının internet kanalıyla devlet hizmetlerine erişim de daha aktif olmaktadır. Mobil devlete geçişle birlikte mobil cihazların kullanımı da giderek artmaktadır. nternet, e-devlet, m-devlet, akıllı telefon, android, java, mysql, uzaysal sorgu

By mobilization of government citizens relations to digital media, the concept of e-state emerged. These applications also involve contemporary government approaches. Citizens can do official proceedings online thus web address became more functional. Therefore the interaction between citizens and government reaches its most intimate form. Nowadays smart phones have the ability to administer functions of a computer. Smart phones also supply push notifications to its users. Thus access to government services via internet connection through cell phones became possible. In additon mobile phone usage increased with m-state applications. Internet, e-state, m-state, smart phone, android, java, mysql, spatial query
Keywords: Bilişim teknolojileri; Gazetecilik; Yönetim bilişim sistemleri