Gayrimenkul değerlemede denetim bileşenleri - Aykut, Sertaç Cüneyt (My University, 2019)
21. yy da dünyanın küreselleşmesi ve bu sürecin artarak devam etmesi, devletler vekıtalar arası artan ekonomik ilişkiler, çok uluslu ve uluslararası şirket sayısının artması, buşirketlerin dünyanın uzak bölgelerinde faaliyet göstermesi gibi sebeplerle denetime olanihtiyaç artmıştır. Uluslararası ve yerel piyasalarda etkin bir yatırım aracı olangayrimenkullerin değerlemesine yönelik yapılan işlemler ve bu işlemlerin denetimi degündemdeki yerini almıştır. Uluslararası değerleme standartları tarafından ve ülkelerözelinde piyasa ile çeşitli kurum ve kuruluşlarca regüle edilen bu sistemde, denetlenen üçana unsur bulunmaktadır. Bunlar; değerleme şirketleri, değerleme uzmanları ve değerlemeraporlarıdır. Dolayısıyla gayrimenkul değerlemenin denetimi ele alındığında bu üç ana unsurdenetim bileşenlerini oluşturmaktadır.

The need for auditing has increased due to the globalization of the world in the 21stcentury and the continuation of this process, increasing economic relations between statesand continents, increasing the number of multinational and international companies, andoperating these companies in remote areas of the world. The valuation of real estate, whichis an effective investment tool in international and local markets, and the audit of thesetransactions took place on the agenda. This system, which is regulated by internationalvaluation standards and by the market and various institutions and organizations for eachcountry, has three main elements that are audited. These are valuation companies, valuationexperts and valuation reports. Therefore, when the audit of real estate appraisal is considered,these three main elements constitute the audit components.
Keywords: Audit; Bileşen Real Estate; Business; Component; Değerleme; Denetim; Gayrimenkul; Gayrimenkul yatırımı; İşletme; Real estate investment; Valuation