Din eğitimi açısından Kur’an-ı Kerim’de tabi olma kavramı - Yılmaztürk, Emine Tuba (My University, 2007)
DİN EĞİTİM AÇISINDAN KUR’AN-I KERİM’DE TÂBİ OLMA KAVRAMI İlahi vahye saygı, onun önüne hiçbir seyi geçirmemekle ve ona tâbi olmakla gösterilebilir. Din adına kimlere veya neye uymamız gerektigi konusu din egitiminde tam olarak islenmedigi için vahyin yolundan ayrılarak yanlıs yollara tâbi olunmaktadır. Biz bu arastırmamızda Kur’an-ı Kerim’de yer alan “tâbi olma” kavramının sözlük anlamlarını ve Kur’an’daki anlamlarını verdikten sonra kimlere tâbi olunup, kimlerin pesinden gidilecegi kimlere tâbi olunmayıp kimlerin pesinden gidilmeyecegi konusunu Kur’an ısıgında ve din egitimine göre açıklamaya çalıstık. Bu yüzden konuyu iki baslık altında inceledik. Birinci gruba olumlu anlamda tâbi olmayı, ikinci gruba da olumsuz anlamda tâbi olmayı koyduk. Din adına kimlere tâbi olunup olunmayacagı bilincini kazandırmak çalısmamızın temel amacıdır.

IN TERMS OF RELIGOUS EDUCATION THE CONCEPT OF “TO FOLLOW” IN THE HOLY QURAN Respect of divine inspiration can be shown no to precede anything before and to follow it. the subject of what or who should we follow is not studied properly in the religous education. Because of this reason people leave the way of divine inspiration and they follow wrong ways. In this study it is examined that consept of “To follow” in Holy Quran. It is studied lexical meaning of “to follow” and Quranic use of this consept. Then it is tried to explain who shall we follow and not to according to Quranic principles and the religous education. The subject is divided and studied two section, the first “to follow” in the positive meaning and the second, in the negative meaning. First aim of us is to bring in councesness of “who shall we follow
Keywords: Din Eğitimi; İslam Dini; Kur’an-ı Kerim