Çevrimiçi ifade özgürlüğü: teorisi ve hukuku - Aliyev, Cabir (My University, 2017)
Bu çalışmada İnternet‟te ifade özgürlüğünü klasik ifade özgürlüğünden ayırt etmekamacıyla ve böyle bir ayrımın yapılması gerektiği iddiasıyla çalıĢmanın ana bölümleri içinÇevrimiçi İfade Özgürlüğünün Teorisi ve Çevrimiçi İfade Özgürlüğü Hukuku tanımlaması kullanılmıştır.

In this dissertation freedom of expression on the Internet have been used as OnlineFreedom of Expression in order to differentiate it from the traditional freedom ofexpression and emphasize the need for such distinction.
Keywords: çevrimiçi; freedom of expression; Hukuk ve mevzuat; Internet (Bilgisayar ağı); ifade özgürlüğü; İnternet; Kamu hukuku; katman online; layer; Sosyal yönler; Türkiye