Menopoz dönemindeki kadınların cinsel yaşamlarının değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Çalışma menopoz dönemindeki kadınların cinsel yaşamlarının değişip değişmediği ve cinsel problem yaşayıp yaşamadıklarını belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Çalışma 15 Ağustos- 15 Kasım 2000 tarihleri arasında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin menopoz polikliniğinde gerçekleştirilmiş ve toplam 108 kişi araştırma kapsamına alınmıştır. Veriler araştırmacı tarafından literatür doğrultusunda hazırlanan bir anket formu ile özel bir odada karşılıklı görüşme tekniği kullanılarak elde edilmiştir. Çalışmanın sonucunda kadınların %57’sinin cinsel yaşamlarının etkilendiği ve menopoz sonrası cinsel sorun yaşadıkları belirlenmiştir.

A descriptive study was carried-out to determine whether women in menopause have sexual problems and changes in their sexual life or not. A total of 108 women were enrolled into the study between of 15 August and 15 November 2000 in menopause clinics of Zeynep Kamil Women and Child Disease Hospital. Using a questionnaire prepared according to literature, data were obtained by face-to-face interview in a private room by a researcher. As a result, it was determined that sexual life of 57 % of women was affected and they have sexuality problems after menopause.
Assesment of sexual life of the women in menopause
Keywords: Kadın Hastalıkları ve Doğum; Kadın Araştırmaları