Türk medeni yargılama hukukunda sulh - Soy, Ayşe Ferendeci (My University, 2016)
Çalışmamızın konusunu, “Türk Medeni Yargılama Hukukunda Sulh” oluşturmaktadır. Sulh, görülmekte olan bir davada tarafların karşılıklı iradeleriyle aralarındaki uyuşmazlığı kısmen ya da tamamen sona erdirmek amacıyla mahkeme huzurunda yaptıkları sözleşmedir. Esasında sulh, mahkeme huzurunda yapılabileceği gibi mahkeme dışında da yapılabilmektedir. Ancak mahkeme dışında yapılan sulh, maddi hukuk sözleşmesi olması sebebiyle çalışma konumuz kapsamı dışında bırakılmıştır. Çalışmamız dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, sulh kavramı, hukuki niteliği ve özellikleri üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde, sulhün şekli ve zamanı incelenmiştir. Üçüncü bölümde, sulh sözleşmesi yapılabilecek davalar ve yapabilecek kişiler açıklanmıştır. Dördüncü ve son bölümde ise sulhün hüküm ve sonuçları incelenmiştir. Sulh, Mahkeme huzurunda yapılan sulh, Davalar, Medeni Usul Hukuku

The subject of this study is “Compromise in Turkish Law of Civil Procedure”. Compromise is an agreement which is formed in the instant case beetween the parties with their consensus in order to settle the conflict between them. Actually compromise can be form both in the case before the court and out of the court. However, compromise out of the court was excluded from our study because of its material law characteristics. Our study consists of four sections. In the first section, focused on the term, legal nature and characteristics of compromise. In the second section, analyzed its way and time. In the third section, explained the cases which are possible for compromise and the people who could form the agreement. In the fourth and final section, analyzed the judgments and consequences of compromise. Key words: Compromise, Judicial compromise, Cases, Law of Civil Procedure
Keywords: Hukuk; Türkiye; Yargılama (hukuk)