GeNN : the art of adgroup generation - Mahmoud, Abdelrahman Maged Abdelrahman (My University, 2022)
Arama motoru reklam kampanyası, bir dizi anahtar kelime ve reklam grubundan oluşur. İyi seçilmiş reklamı yapılacak ürünün arama motoru sorgu sonuçlarında ön sırada yer almasını sağlar. Reklamcılar, düzinelerce farklı anahtar kelime ve reklam mesaj varyasyonlarını kampanya süresince test ederler. Elde edilen test sonuçlarına göre de düşük performans gösteren elenir ve yerlerine başarı olasılığı daha yüksek alternatif konur. Her bir reklam kampa- nyası için bu tür döngüsel ve deneysel çalışmalar yapmak ve de sonucunda başarı elde etmek reklamcılar açısından bir hayli güçtür. Bu yükü hafifletmek için bir sistematik dahilinde reklam ve anahtar kelimeleri otomatik olarak oluşturan GeNN adlı kullanımı kolay bir kütüphane geliştirdik. GeNN tarafından oluşturulan reklamların ve anahtar kelimelerin kalitesini, standart metin özetleme metriklerine ek olarak Google’un sunduğu anahtar kelime performans tahmin servislerini kullanarak ölçtük. Elde ettiğimiz sonuçlar, GeNN’in online reklamcılık sektöründe gerçek saha testlerine ve pratik kullanıma uygun olduğunu göstermiştir.

A search campaign consists of a set of ad groups, each of which contains a related set of and ads. During a typical campaign run, search marketers experiment with different marketing messages from subtle to strong, with different from broadly relevant to specifically relevant, and with different landing pages from informative to transactional. The ability to generate new ads and when needed is key to increase the efficiency of search campaign management because advertisers pause poorly performing ads and and replace them with new ones. We propose GeNN for the generation of both ads and For this purpose, we built an easy to use library called GeNN for generating ads and programmatically. We validated the quality of the ads and generated by GeNN using standard text summarization metrics. Further, we perform a field experiment with generated ads to validate their performance and use Google’s forecasts to validate the performance of generated
Keywords: anahtar kelime ve reklam üretme; Bilgisayar mühendisliği; Computer engineering; deep learning; derin öğrenme search marketing; generating ads &; sponsorlu arama