Osmanlı öncesi Orta Asya Hanefî fıkhında îne akdi - Deniz, Birnur (My University, 2017)
Îne akdi, güncel literatürde kredi temin etmek ya da kâr sağlamak amacıyla vadeliolarak satılan bir malın peşin para karşılığında daha düşük bir bedelle geri satınalınması şeklinde tanımlanan bir işlemdir.

Bay’ al-inah is a transaction that is conducted in order to get a loan or bringprofit. It is defined as a cash buy-back sale in exchange for a lower price than theone in the first credit sale
Keywords: bay’ al-inah; buy-back sale; geri satış; Hanafi fıqh; Hanefî fıkhı; Hukuk; îne akdi; İsalam dini; İslam hukuku; mu’amele; muamele-i şer’iyye; Orta Asya