İlkokula devam eden öğrencilerin anne - babalarının ebeveynlik tutumları ile ev ödevlerine yönelik tutumları arasındaki ilişkinin incelenmesi - Görgülü, Selma (My University, 2021)
Bu araştırmanın amacı, ilkokula devam eden öğrencilerin anne babalarının ebeveynlik tutumu ile ev ödevlerine yönelik tutumları arasında herhangi bir ilişkinin olup olmadığını saptamaktır. Araştırmanın modeli, nicel yöntem araştırma desenlerinden ilişkisel tarama modelidir. Araştırmanın çalışma grubunu 2020-2021 eğitim öğretim yılı İstanbul ili Avrupa yakasındaki Başakşehir, Beşiktaş ve Arnavutköy ilçelerinden 474 veli oluşturmuştur. Her okuldan 1, 2, 3. ve 4. sınıf velileri arasından gönüllü olanlar araştırmaya katılmıştır. Araştırmaya toplam 8 devlet, 3 özel ilkokul dâhil edilmiştir. Araştırmanın veri toplama sürecinde, Ebeveyn Tutum Ölçeği (Karabulut Demir E. ve Şendil 2007) araştırmacı tarafından geliştirilen Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeği ve Kişisel Bilgi Formu kullanılmıştır. İlkokul öğrencilerinin anne ve babalarının ilkokulda verilen ödevlere ait tutumları ile ebeveynlik tutumları arasındaki alt boyutlarına ilişkin cinsiyet, yaş ve okul türüne göre anlamlı farklılaşmalar olup olmadığını araştırmak üzere, ilişkisiz (bağımsız) gruplar t testi uygulanmıştır. İlkokul öğrencilerinin anne ve babalarının ebeveynlik tutumları ile ödeve yönelik tutumları arasındaki ilişkiyi araştırmak üzere Pearson momentler çarpımı korelasyonu katsayıları hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre anne-babaların, demokratik tutum gösterme düzeylerindeki bir artış, çocuğun gelişimine katkısına inanma tutumlarında ve ödeve yönelik genel tutumlarında (olumlu) bir artışa neden olmaktadır. Anne-babaların, otoriter tutum gösterme düzeylerindeki bir artış, ödev takip ve kontrol stratejileri tutumlarında ve ödeve yönelik genel tutumlarında (olumlu) bir artışa neden olmaktadır. Anne-babaların, izin verici tutum gösterme düzeylerindeki bir artış ise ödevin gerekliğine inanma, çocuğun gelişimine katkısına inanma tutumlarında ve ödeve yönelik genel tutumlarında bir düşüşe neden olmaktadır. dev, ebeveyn tutumu, demokratik ebeveyn tutumu, otoriter ebeveyn tutumu, izin verici ebeveyn tutumu, ödev tutumu, BEYANIiv ÖN SÖZv ÖZETvi ABSTRACTvii TABLOLAR LİSTESİxiv ŞEKİLLER LİSTESİxvii KISALTMALARxviii BÖLÜM I: GİRİŞ1 1.1. Problem1 1.2. Amaç3 1.3. Araştırmanın Önemi5 1.4. Sayıltılar5 1.5. Sınırlılıklar5 1.6. Tanımlar6 BÖLÜM II: İLGİLİ ALANYAZIN7 2.1. Ödev Kavramı7 2.2. Ödevin Türleri8 2.2.1. Sınıf Ödevi9 2.2.2. Ev Ödevi9 2.3. Ödevin Eğitim Sürecine Olumlu Etkileri12 2.4. Ödevin Eğitim Sürecine Olumsuz Etkileri17 2.5. Ödevin Amaçları19 2.6. Ödev Verme İle İlgili Yaşanan Sorunlar20 2.7. Ödev Verilirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar21 2.8. Ödev Verme ile İlgili Ebeveyn Tutumları ve Sonuçları23 2.8.1. Ebeveyn Tutum Türleri24 2.8.2. Ebeveyn Tutumlarını Etkileyen Faktörler27 2.8.3. Eğitim ve Öğretim Sürecinde Ebeveyn Tutumu28 2.8.4. Ebeveynlerin Ödev Sürecine Katılımı29 2.9. İlgili Araştırmalar32 2.9.1.Yurt İçinde Yapılan Araştırmalar32 2.9.2. Yurt Dışında Yapılan Araştırmalar35 BÖLÜM 3: YÖNTEM39 3.1. Araştırmanın Modeli39 3.2. Evren ve Örneklem39 3.3. Veri Toplama Araçları41 3.3.1. Kişisel Bilgi Formu41 3.3.2. Ebeveyn Tutum Ölçeği41 3.3.3. Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeği43 3.4. Verilerin Çözümlenmesi54 BÖLÜM IV: BULGULAR56 4.1. Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumları ile İlgili Bulgular56 4.1.1. Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumları Düzeylerine İlişkin Bulgular56 4.1.2. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Öğrencilerin Sınıf Düzeyine Göre Farklılaşmasına Yönelik Bulgular57 4.1.3. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Çocuğun Cinsiyetine Göre Farklılaşmasına Yönelik Bulgular59 4.1.4. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Çocuğun Gittiği Okul Türüne Göre Farklılaşmasına Yönelik Bulgular60 4.1.5. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Çocuğa Yakınlığına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular61 4.1.6. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Anne Babanın Yaşına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular62 4.1.7. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Anne Babanın Birlikte Olmasına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular64 4.1.8. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Annenin Eğitim Düzeyine Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular65 4.1.9. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Annenin Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular67 4.1.10. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Babanın Eğitim Durumuna Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular68 4.1.11. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Babanın Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular70 4.1.12. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutumlarının Aylık Gelire Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular72 4.2. Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumları ile İlgili Bulgular74 4.2.1. İlkokul Öğrencilerinin Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutum Düzeyleri ile İlgili Bulgular74 4.2.2. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Öğrencilerin Sınıf Düzeyine Göre Farklılaşmasına Yönelik Bulgular75 4.2.3. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Çocuğun Cinsiyetine Göre Farklılaşmasına Yönelik Bulgular77 4.2.4. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Çocuğun Gittiği Okul Türüne Göre Farklılaşmasına Yönelik Bulgular78 4.2.5. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Çocuğa Yakınlığına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular79 4.2.6. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Anne Babanın Yaşına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular81 4.2.7. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Anne Babanın Birlikte Olmasına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular83 4.2.8. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Annenin Eğitim Düzeyine Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular84 4.2.9. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Annenin Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular87 4.2.10. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Babanın Eğitim Durumuna Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular88 4.2.11. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Babanın Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular91 4.2.12. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutumlarının Aylık Gelire Göre Farklılaşmasına Dair Bulgular92 4.3. Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeyleri ile Ödeve Yönelik Tutumları Arasındaki İlişkilere Yönelik Bulgular95 BÖLÜM V. SONUÇ VE TARTIŞMA98 5.1. Anne ve Babaların Ebeveynlik Tutumları ile İlgili Sonuç ve Tartışma98 5.1.1. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerine Yönelik Sonuç ve Tartışma98 5.1.2. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Çocuğun Sınıf Düzeyine Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma99 5.1.3. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Çocuğun Cinsiyetine Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma100 5.1.4. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Çocuğun Gittiği Okul Türüne Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma101 5.1.5. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Çocuğa Yakınlığına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma103 5.1.6. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Anne Babanın Yaşına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma104 5.1.7. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Anne Babanın Birlikte Olmasına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma105 5.1.8. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Annenin Eğitim Düzeyine Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma106 5.1.9. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Annenin Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma108 5.1.10. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Babanın Eğitim Durumuna Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma109 5.1.11. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Babanın Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma110 5.1.12. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ebeveynlik Tutum Düzeylerinin Aylık Gelire Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma111 5.2. Anne ve Babaların Ödev Tutumları İle İlgili Sonuç ve Tartışma113 5.2.1. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödev Tutum Düzeyleri ile Yönelik Sonuç ve Tartışma113 5.2.2. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödev Tutum Düzeylerinin Öğrencilerin Sınıf Düzeyine Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma114 5.2.3. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödev Tutum Düzeylerinin Çocuğun Cinsiyetine Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma115 5.2.4. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödev Tutum Düzeylerinin Çocuğun Gittiği Okul Türüne Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma116 5.2.5. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Çocuğa Yakınlığına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma117 5.2.6. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Anne Babanın Yaşına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma118 5.2.7. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Anne Babanın Birlikte Olmasına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma119 5.2.8. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Annenin Eğitim Düzeyine Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma120 5.2.9. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Annenin Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma121 5.2.10. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Babanın Eğitim Durumuna Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma122 5.2.11. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Babanın Çalışmasına Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma123 5.2.12. İlkokul Öğrencilerinin Anne ve Babalarının Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerinin Aylık Gelire Göre Farklılaşmasına Yönelik Sonuç ve Tartışma124 5.3. Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeyleri ile Ödeve Yönelik Tutum Düzeyleri Arasındaki İlişkiye Yönelik Sonuç ve Tartışma125 5.4. Öneriler128 5.4.1. Araştırmacılara Yönelik Öneriler128 5.4.2. MEB’e Yönelik Öneriler128 5.4.3. Uygulayıcılara Yönelik Öneriler129 KAYNAKÇA130 EKLER147 TABLOLAR LİSTESİ Tablo 2. 1 Çocukların Sınıf Derecesine Göre Ebeveynlerden Beklenen Ödev Yardımı31 Tablo 3. 1 Ebeveynlerin demografik özelliklerine ilişkin dağılımları……………………40 Tablo 3. 2 Ebeveyn Tutum Ölçeğine İlişkin Güvenirlilik Analizi42 Tablo 3. 3 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeğine İlişkin KMO ve Bartlett Testi44 Tablo 3. 4 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeği Faktörlerine İlişkin Açıklanan Toplam Varyans45 Tablo 3. 5 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeği Maddeleri Faktör Yük Değerleri47 Tablo 3. 6 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeğine İlişkin Güvenirlilik Analizi48 Tablo 3. 7 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeği Maddelerine Yönelik Ayrıt Edicilik Testi49 Tablo 3. 8 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeği Faktörleri Arasındaki İlişkilere Yönelik Korelasyon Testi50 Tablo 3. 9 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeğine yönelik ikinci düzey DFA51 Tablo 3. 10 Ebeveyn Tutum Ölçeği ve Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeği Puanlarının Normallik Dağılımı54 Tablo 4. 1 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını GöstermeDüzeylerine Yönelik Betimsel İstatistikler ……………………………………………………………………...57 Tablo 4. 2 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Öğrencilerin Sınıfına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik ANOVA Testi Sonuçları58 Tablo 4. 3 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Öğrencilerin Cinsiyetine Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları59 Tablo 4. 4 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Öğrencilerin Gittikleri Okul Türüne Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları60 Tablo 4. 5 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Çocuğa Yakınlıklarına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları62 Tablo 4. 6 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Yaşlarına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları63 Tablo 4. 7 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Birlikte Olmalarına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Mann-Whitney U Testi Sonuçları64 Tablo 4. 8 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Annenin Eğitim Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları66 Tablo 4. 9 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Annenin Çalışma Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları67 Tablo 4. 10 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Babanın Eğitim Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları69 Tablo 4. 11 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Babanın Çalışma Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları70 Tablo 4. 12 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Aylık Gelire Göre Karşılaştırılmasına Yönelik ANOVA Testi Sonuçları72 Tablo 4. 13 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeylerinin Demografik Özelliklerine Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Özet Tablo73 Tablo 4. 14 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutum Düzeylerine İlişkim Betimsel İstatistikler 75 Tablo 4. 15 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Öğrencilerin Sınıfına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik İlişkin ANOVA Testi Sonuçları76 Tablo 4. 16 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Öğrencilerin Cinsiyetine Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları77 Tablo 4. 17 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Öğrencilerin Gittikleri Okul Türüne Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları78 Tablo 4. 18 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Çocuğa Yakınlıklarına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları81 Tablo 4. 19 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Yaşlarına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları82 Tablo 4. 20 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Birlikte Olmalarına Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Mann-Whitney U Testi Sonuçları84 Tablo 4. 21 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Annenin Eğitim Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları85 Tablo 4. 22 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Annenin Çalışma Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik t Testi Sonuçları87 Tablo 4. 23 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Babanın Eğitim Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları89 Tablo 4. 24 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Babanın Çalışma Durumuna Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Kruskal-Wallis H Testi Sonuçları91 Tablo 4. 25 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Aylık Gelire Göre Karşılaştırılmasına Yönelik ANOVA Testi Sonuçları93 Tablo 4. 26 Anne-Babaların Ödeve Yönelik Tutumlarının Demografik Özelliklerine Göre Karşılaştırılmasına Yönelik Özet Tablo95 Tablo 4. 27 Anne-Babaların Ebeveynlik Tutumlarını Gösterme Düzeyleri ile Ödeve Yönelik Tutumları Arasındaki İlişkiye Yönelik Korelasyon Katsayıları96 ŞEKİLLER LİSTESİ Şekil 3. 1 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeğinin Faktör Yapılanmasına46 Şekil 3. 2 Ödeve Yönelik Tutumlar Ölçeğine İlişkin İkinci Düzey DFA53

The aim of this study is to determine whether there is any relationship between the parenting attitude of the parents of primary school students and their attitudes towards their homework. The model of the research is the relational screening model, which is one of the quantitative method research designs. The study group of the research consists of 474 parents from Başakşehir, Beşiktaş and Arnavutköy districts on the European side of Istanbul in the 2020-2021 academic year. Parents from each school participated in the research volunteers were from 1st, 2nd, 3rd and 4th grade. In the study, 8 state and 3 private primary schools were included. In the data collection process of the research, Parental Attitude Scale (Karabulut Demir E. and Şendil 2007), Attitudes Towards Homework Scale and Personal Information Form were used developed by the researcher. Independent samples t-test was applied to investigate whether there are significant differences according to gender, age and school type regarding the sub-dimensions between the attitudes of the parents of primary school students about the homework given in primary school and their parenting attitudes. Pearson product-moment correlation coefficients were calculated to investigate the relationship between the parenting attitudes of the parents of primary school students and their attitudes towards homework. According to the findings obtained as a result of the research, an increase in the level of democratic attitudes of the parents causes an increase in their belief in their contribution to the child's development and their general attitudes towards homework. An increase in parents authoritarian attitude leads to an increase in their attitudes towards homework tracking and control strategies and their general attitudes towards homework (positive impact). An increase in the level of permissive attitudes of parents causes a decrease in their belief in the necessity of homework, their belief in its contribution to the child's development, and a decrease in their general attitudes towards homework. Homework, parental attitude, democratic parenting attitude, authoritarian parenting attitude, permissive parenting attitude, homework attitude…
Keywords: authoritarian parenting attitude; democratic parenting attitude; demokratik ebeveyn tutumu; ebeveyn tutumu; Education, Elementary; Eğitim, İlk; homework attitude; izin verici ebeveyn tutumu; otoriter ebeveyn tutumu; Ödev; ödev tutumu Homework; parental attitude; permissive parenting attitude