İ.Ü. Nadir Eserler Kütüphanesi TY 1000 numarada kayıtlı Mecmū‘a-i Eş‘ār (55b-120a) (inceleme-metin) - Popova, Iva Nedkova (My University, 2019)
Bu çalışma, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi TY. 1000 numarada kayıtlı ‘Mecmȗ‘a-i Eş‘ȃr’ın 55b varağından 120a varağına kadar incelenmesi ve tenkitli metnini içermektedir. Bu varaklarda toplam on yedi şair ve onlara ait 163 gazel, 2 muhammes ve 2 müfred ihtiva etmektedir.

This study contains an analysis and a critical text of a poetry journal, (folios 67 verso, 120 recto), ḫhich is registered ḫith the archive number of TY. 1000 and the title of‘Mecmȗ‘a-i Eş‘ȃr in the Istanbul University Rare Books Library. The folios contains 17 poets and theirs 163 gazals, 2 muhammes and 2 müfred.
Keywords: divan poets; divan şairleri magmatic; mecmua; Turkish literature; Türk edebiyatı