The effect of intrarectal paclitaxel lavage on the healing of rectal anastomosis: A comparison with povidone lodine - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Amaç: Kolorektal kanser rezeksiyonları sonrası lokal nükslerin önlenmesi için antikanser ajanlarla kolonun intraluminar olarak yıkanması, alternatif bir seçenektir. Her ne sebeple olursa olsun, herhangi bir ajanla kolon içinin yıkanması, anastomoz iyileşmesini etkileyebilir. Bu çalışma intrakolonik paklitaksel ve povidon iyot uygulamasının intestinal anastomoz iyileşmesine etkilerinin araştırılması için planlandı. Gereç ve Yöntemler: Her biri 10 sıçandan oluşan 2 gruba kolorektal anastomoz öncesi ve sonrasında paklitaksel (3 mg/kg) ve povidon iyot (%5) ile lokal kolon içi yıkama yapıldı. Kontrol grubu (n= 10) hiçbir medikal tedavi almadı. Anastomoz patlama basınçları, anastomoz hidroksiprolin içeriği ve perianastomotik miyeloperoksidaz (MPO) aktivitesi değerlendirildi. Bulgular: Patlama basıncı, kontrol grubuna göre povidon iyot grubunda belirgin olarak az iken, paklitaksel grubunda hafif artmış bulundu. Hidroksiprolin seviyesi, povidon iyot grubunda belirgin olarak artmış iken, paklitaksel grubunda azalmış bulundu. MPO seviyeleri, kontrol grubuna göre her 2 grupta da belirgin olarak azalmış olduğu bulundu. Sonuç: Paklitakselin hidroksiprolin üretimini azaltmasına rağmen, anastomoz patlama basıncını etkilemediği, buna karşın povidon iyotun hidroksiprolin sentezini arttırmasına rağmen anastomoz patlama basıncını azalttığı görüldü. Bu sonuçlarla, paklitaksel ve povidon iyotun etkilerini kollajen sentezinin miktar ve niceliğini değiştirerek sağladığı düşünüldü. Bu etkilerinin; her 2 grupta da MPO düzeylerinin düşük olması nedeni ile, inflamatuar yanıttan bağımsız olabileceği sonucuna varıldı.

Objective: Intraluminal colonic washout with anticancer agents is an alternative option to prevent local recurrences after colorectal cancer resection. However, intracolonic washout with any agent can interfere with anastomotic wound healing. The current study aimed to investigate the effects of intracolonic paclitaxel and povidone-iodine administration on intestinal anastomotic healing. Material and Methods: Localized intracolonic washout with paclitaxel (3 mg/kg) and povidone iodine (5%) was achieved before and after colorectal anastomosis in two (each consisting of 10) groups of rats. The control group (n= 10) received no medical therapy. Anastomotic bursting pressures, anastomotic hydroxyproline content, and peri anastomotic myeloperoxidase activity were determined. Results: Bursting pressure was significantly less in the povidone group, while it was slightly elevated in the paclitaxel group when compared to the control group. The hydroxyproline level was significantly increased in the povidone group, while it was found to be decreased in the paclitaxel group. Myeloperoxidase levels were also significantly decreased in both groups when compared to the control group. Conclusion: Although paclitaxel decreases hydroxyproline production, it does not appear to affect anastomotic bursting pressure. Conversely, povidone iodine decreases anastomotic bursting pressure despite increased hydroxproline synthesis. These data imply that paclitaxel and povidone iodine carry out their effects on anastomotic healing either by altering the quality or quantity of collagen synthesis.
Rektum içi paklitaksel yıkamasının rektum anastomozu iyileşmesi üzerine etkisi: Povidon iyot ile karşılaştırma
Keywords: Genel ve Dahili Tıp