İşgörenlerin şirket içindeki iletişimi ve kurum kültürü algısı - Kula, Sibel (My University, 2012)
Kurum, şirket, iş gören, kurum kültürü ÖZET İşgörenlerin şirket içindeki iletişimi ve kurum kültürü algısı Bu çalışmanın amacı, şirket içi iletişim ile iş görenlerin kurum kültürü algısı arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Araştırma için sigorta şirketi çalışanlarına anket uygulanmış ve anket sonuçları SPSS 13.0 programında istatistiksel olarak analiz edilmiştir. Bu örnek olay çalışmasında, araştırma kapsamındaki kurumda sosyalleşme ve dayanışma seviyesi ölçülmek suretiyle “şebekeleşmiş, kar amacı güden, bölümlenmiş ve topluluksal” türdeki kurum kültürü tiplerinden hangisinin etkin olduğunun değerlendirilmesi yapılmıştır. Şirkette hakim olan kurum kültürü ile kişilerin algısı ölçülmeye çalışılmış, sorulan sorularla bu algıyı nelerin etkilediği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Coorparation, company, employee, company culture

Culture perception of corporation and the communication between personel in a company The purpose of this research isto analyse the relationship between inside company communication and employess. The research has made to insurance company and the guestionariz res- ıts have proccesed to spss 13.0 program in order to analyse statist irally.Within this research, the effectiueness of “Network, profit, portitioned, communal” orienred organizations have been determined.With guestions that are asked the “adapted organization culture” and “ perception of emplayess” have been determined, as well the factors that effects to these findings.
Keywords: Kurum Kültürü