Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin finansmanına etkisi ve uygulamalı bir yaklaşım - Türkeş, Ayyüce (My University, 2010)
Hızla küreselleşen günümüz dünyasında reel sektörde ve finans dünyasında sınırların kalkması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri de kıskacına almıştır. Türkiye özellikle XXI. yüzyılda küreselleşmeye uyum sağlama çabalarına girmiştir. Öncelikle bu sektörü düzenlemeye çalışmış daha sonra da sektöre yabancı sermayenin girişini kolaylaştırmıştır. Türkiye’de artan yabancı sermayeli bankalar, başta reel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin finansmanını etkileyecektir. Türkiye gibi enerjide net ithalatçı olan ülkeler için küreselleşme ile beraber enerji ayrı bir önem taşır hâle gelmiştir. Dolayısıyla bu tezin amacı, ülkemizde artan yabancı sermayeli bankaların son yılların en sıcak konusu olan enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların finansmanına etkisini incelemektir.

Turkey has been in the financial liberalization process since 1980 following developments similar to globalization in the rest of the world. In order to adapt to this new financial system, the country first arranged its regulations and then it encouraged foreign capital investment especially in the financial system. As a result of these applications the foreign capital in the Turkish Banking Sector has increased and also affected the real sector companies. For the net energy importer countries such as Turkey, energy is very important subject in addition to globalization. Therefore, the foreign- capital banks operating in Turkey have become an important subject that needed to be studied on. Consequently, the aim of this thesis is to analyze the effects of foreign- banks in Turkey and the companies that are operating in energy sector.
Keywords: Bankacılık ve Bankacılık; Finans; Yabancı Sermaye