Preparation of cross-linked b-glucan as drug carrier - Eyigör, Ayşen (My University, 2017)
Günümüzde, ilaç etkinliği arttırmak, ilacın verebileceği zararlı etkileri minimize edebilmek adına, ilaç salınım sistemleri artan bir ilgi çalışmalar yapılmaktadır

Recently, there is an increasing effort for developing controlled drug delivery systems to increase drug efficacy and minimize the harmful effects of drugs
Keywords: 5-ASA; biopolymer; biyopolimer; hidrojel; hydrogel; İlâç uygulama yöntemleri; İlaçlar; Kimya, Mühendislik; Kontrollü ilaç salınım; Kontrollü salım sistemleri; Kontrollü salınım; N-isopropyl acryamide; N-izopropilakrilamid; sıcaklık duyarlı Controlled drug delivery; Tedavi; temperature sensitive hydrogel; β-glucan