Hitit uygarlığında semiyotik yaklaşımlar ve seramiklerin üzerine uygulanışı - Çağlayan, Nazlı Harika Zorkun (My University, 2017)
ÖZETHİTİT UYGARLIĞINDA SEMİYOTİK YAKLAŞIMLAR ve SERAMİKLERİN ÜZERİNE UYGULANIŞIBu çalışmanın konusunu; “Hitit Uygarlığında Semiyotik Yaklaşımlar ve Seramikler Üzerine Uygulanışı” oluşturmaktadır. Anadolu’nun en önemli kültür miraslarından biri olan Hitit Uygarlığı; görsel kalıntılar üzerinden semiyotik (göstergebilimsel) bakış açısı ile ele alınmış ve Hitit seramikleri, bu bilimin temel kavramları ışığında yorumlanmaya çalışılmıştır. ABSTRACTSEMIOTIC APPROACHES IN HITTITES CIVILIZATION AND THEIR APPLICATION ON CERAMICSThe subject of this study is “Semiotic Approaches in Hittites Civilization and Their Application on Ceramics”. Hittites Civilization, one of the most prominent cultural heritage of Anatolia, is examined from a semiotic perspective based on visual remains. It attempts to interpret Hittite ceramics by using fundamental concepts of semiotics.
Keywords: Ceramic; Design; Hitit; Hititler; Sanat; Semiotic; Semiyotik; Seramik; Seramik ve cam sanatı; Tarih; Tasarım Hittites