E-ticarette çevrimiçi satınalma davranışı ve uygulama - Akkad, Zaher (My University, 2019)
E-ticaret şirketleri şu anda çevrimiçi dünyadaki yoğun rekabet nedeniyle büyük zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Tez çalışmasının temel amacı, e-ticaret web sitelerinde çevrimiçi satın alma niyetini etkileyen faktörleri belirlemektir. 216 katılımcının katılımıyla gerçekleştirilen araştırmadan elde edilen veriler SPSS Versiyon 25 (Sosyal Bilimler İçin İstatistik Paketleri) kullanılarak istatistiksel tekniklerle test edilmiştir. Analiz sonucunda araştırmanın modelini inceleyerek, kullanım kolaylığının ve yenilikçiliğin çevrimiçi satın alma niyetini etkilediğini açıkça görebiliriz. Öte yandan, ürün çeşitliliği, görseller ve tüketici etkileşimi faktörlerinin etkisi yoktur.

E-commerce businesses are currently facing large amount of challenges because of the intensive competition in the online world. The main objective of the thesis study is to determine the factors affecting online purchase intention in e-commerce websites. The data obtained from the research realized with the participation of 216 respondents were tested with statistical techniques using SPSS Version 25 (Statiscial Packages for Social Science) program. As a result of the analysis, examining the model of the research, we can obviously see that factors of ease of use, and innovativeness have an effect on online purchase intention. On the other hand, factors of product variety, visuals, and consumer interaction have no effect.
Keywords: Business; Çevirmiçi Satınalma Davranışı; Çevirmiçi Satınalma Süreci; Çevrimiçi Satınalma Niyeti E-commerce; E-ticaret; Electronic commerce; Elektronik ticaret; İşletme; Marketing; Online Purchase Intention; Online Purchasing Process; Online Shopper Behavior; Pazarlama