Davranışçı Finans: Fildişi Kuleler Sarsılıyor - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Özet: Davranışçı finans, klasik ekonomi ve finans teorilerini sorgulayan bir alan olarak son otuz yılda, özellikle Profesör Kahneman'in Nobel Ödülü kazanan çalışmalarıyla popülerlik kazandı. Davranışçı finans, bireylerin finans kararlarında davranış ve psikoloji boyutunu inceler. Finans kararları, hem kişisel, hem de kurumsal yatırım kararları veya kurumsal finans kararları olabilir. Piyasada gözlenen anomaliler ve bireylerin irrasyonel kararları, son yıllarda çok sayıda araştırma yapılmasına neden oldu. Arbitraj imkanlarının sınırlı oluşu ve bilişsel psikoloji, davranışçı finalisin temellerini oluşturur. Davranışçı finans, her ne kadar davranışçı ekonomi daha çok makroekonomik konulara eğilse bile onunla birçok ortak paydaya sahiptir. Bir literatür incelemesi olan bu çalışmanın temel amacı, konunun gündeme getirilmesi ve Türkçe'de davranış odaklı finans ter m in olojisinin geliştir ilm esidir.

Abstract: Behavioral finance, as a discipline challenging classical economic and finance theories became popular during the last three decades, especially after Professor Kahneman 7s Nobel Prize winning works. Behavioral Finance examines the behavior and psychology dimension in the financial decisions of individuals. Financial decisions would be concerning personal or institutional investments as well as corporate finance. Anomalies observed in the markets and irrational decisions and behavior of individuals gave rise to a vast amount of research in recent years. Lack of arbitrage and cognitive psychology provide the fundamental basis for behavioral finance. Behavioral finance shares common grounds with behavioral economics, although the latter is rather oriented on macroeconomic issues. This work is a literature survey and its major aim is to introduce the subject and suggest Turkish terminology for behavior oriented finance literature.
Behavioral Finance: Ivory Towers are Trembling