Elektronik ticaretin Türk sigorta sektörüne etkisi - Öztürk, Murat (My University, 2009)
gorta, E-ticaret, E-sigorta, ÖZET ELEKTRONİK TİCARETİN TÜRK SİGORTA SEKTÖRÜNE ETKİLERİ Günümüzde internet tabanlı teknolojilerde yaşanan gelişmeler ile birlikte bilişim sektörünün yaşadığı değişim ve gelişim de dikkate alındığında diğer sektörleri etkilemesi kaçınılmaz bir sonuç olarak ortaya çıkmaktadır. Bu gelişime ve değişime en çok ihtiyaç duyan sektörlerden olan finans sektörü, bilişim sektörü ile paralel bir hale gelişmiştir. Sigorta sektörü de bahsetmiş olduğumuz bu değişme eşlik etmiş ve öncelikli olarak şirketler yüksek hacimli altyapı yatırımları gerçekleştirerek ,kendi içsel yapılarını bu gelişime uygun hale getirmişlerdir. Mikro bazlı söz konusu sürecin devamı olarak makro büyüklükte, sigorta sektörü de bu değişme karşı koyamamış ve veri bankalarının oluşturulması gibi yenilikler yapmak zorunda kalmıştır. Söz konusu veri bankalarını sigorta şirketleri ve vatandaşların kullanımına açık bir kaynak niteğilinde olup, bu durum sektörün şeffalığı, takip edilebilmesi ve kontrol edilebilmesine katkı sağlamıştır. Bu çalışmamda bu sürece kadar olan gelişmeler ve bu veri bankalarının ortaya çıkışları ve kullanım amaçlarına değinilmiştir. Key Words :Insurance, E-Trade, E-Insurance

IMPLICATIONS OF ELECTRONIC TRADE FOR TURKISH INSURANCE SECTOR Nowaydays, it’s an unavoidable result that interactions of all kind of sectors from processes of web-based technologies and innovations in informatics. Financial sector, which is most needed sector for development and changes in subject of this conversation, has became parallel with IT sector. As well as all financial enterprises, insurance companies made high volumed infrastructre invesments to carry on development, and make their structure suitable for such new processes. As micro insvestment carries on, there are some macro investment and developments in sector-specific area such as creating of databanks. These data-bases are open kind of sources for using of corporal or retail players in economy. Also this processes provide transparency and make a suitable envorinment for audition in sector. In this study, I mention processes from past to present, creation of data-banks and intented use of data-bases.
Keywords: E-Ticaret; Elektronik Ticaret; Türkiye_Sigortacılık