Eğitim Mekânlarında_x000D_ Mobilya Tasarımı ve Aidiyet_x000D_ Duygusu: Marmara_x000D_ Üniversitesi Güzel Sanatlar_x000D_ Fakültesi Kampüsü Projesi - KOÇ SAĞLAM, CEREN; ETİ PROTO, FATMA MELTEM (My University, 2019)
Eğitim ve öğrenimde belirlenen hedeflereulaşmak; ancak bu alandaki paydaşlarınilgili, istekli ve sürekli katılımcılar olmasıylamümkündür. Eğitim mekanları vemekanların bir parçası olan mobilyalar dapaydaşların ilgi, istek ve sürekliliğinisağlamada yardımcı rol üstlenir. Özgün veuygun tasarımlarla eğitim mekanlarıkullanıcılarının fiziksel ve duygusalihtiyaçlarını giderecek iyileştirmeler yapmakve çağdaş çözümler sunmak mümkündür. Buaraştırmada özgün mobilya tasarımlarının,eğitim sürecinde taşıdığı potansiyelirdelenmektedir. Bu bağlamda, MarmaraÜniversitesi Güzel Sanatlar FakültesiKampüsü kullanıcılarının gereksinimleriçözümlenerek, bu gereksinimlere uygunmobilya tasarımları gerçekleştirilmiş veönerilen tasarımların yarattığı etkideğerlendirilmiştir.

In order to achieve educational goals, all of_x000D_ the partners in the education mechanism_x000D_ should be interested, eager and continuous_x000D_ participants. Educational spaces and_x000D_ furniture as parts of these spaces support_x000D_ willingness, interest and continuity of the_x000D_ participants. With the help of original and_x000D_ suitable designs, it is possible to offer_x000D_ contemporary solutions and to improve_x000D_ educational spaces by meeting physical and_x000D_ emotional needs of the users. In this study,_x000D_ potential of original furniture designs is_x000D_ examined for education process. Within this_x000D_ perspective, needs of users from Marmara_x000D_ University Faculty of Fine Arts are analyzed,_x000D_ suitable furniture design projects are_x000D_ realized and impact of new designs are_x000D_ evaluated.